‘Vrede op aarde’ begint heel dichtbij

Zin om alvast een beetje in kerststemming te komen? Kom dan op vrijdag 14 december naar de Basiliek. Ga er maar eens lekker voor zitten en stel je open voor beleving. Laat je door diverse artiesten meevoeren in een prachtig muzikaal programma.

Dit jaar organiseert de Basiliek voor het derde achtereenvolgende jaar een kerstprogramma. Veenendaal beleeft Kerst op verschillende manieren, maar voor velen is het, ongeacht achtergrond of geloofsovertuiging, een moment van bezinning.

Rode draad
‘In de decemberchaos van stress om het kerstdiner en lange rijen voor de kassa bij de supermarkt willen wij met dit programma een rustpunt bieden. Geen vals sentiment, maar een moment nadenken over wezenlijke dingen. Rode draad tijdens het programma is het ruim 2.000 jaar oude verhaal van een jong, ongetrouwd stel dat op reis gaat. Tijdens die reis door het Midden-Oosten krijgen ze een kind en over dat Kind gaat het tijdens Kerst in de Basiliek,’ vertelt …… (Harm/Nelinda??), een van de organisatoren.

Betekenis
De Moorvalley Vocal band is een van de bands die optreedt tijdens Kerst in de Basiliek. Met hun aangeboren zangtalent luisterden de bandleden al veel bijeenkomsten op. ‘Moorvalley betekent veenvallei,’ vertelt Ton Koudijs en hij vervolgt: ‘Wij zijn drie broers en één neef, allemaal geboren en getogen in Veenendaal. We delen meerdere passies. Eén daarvan is zingen, een andere is ons geloof. Met Kerst staan we stil bij de vrede die Jezus geeft. Vrede op aarde begint heel dichtbij.’ Ook de nummers van Revelation sluiten hierbij aan. Dit koor dat onder begeleiding staat van Lotte van Amerongen zal op deze avond ook weer een aantal van hun mooiste kerstnummers ten gehore brengen.

Ralph & Gerald
Net als voorgaande jaren zijn ook Ralph van Manen en Gerald Troost nauw betrokken bij het kerstprogramma in de Basiliek. Ze hebben ieder voor zich hun sporen in de muziek verdiend en zingen tijdens de avond klassieke en minder klassieke kerstliederen. Wil je het Kerstfeest meevieren in de Basiliek? Bestel je kaarten online via deze link.

Tips & feitjes

De Basiliek, Wiltonstraat 56, Veenendaal

20:00 uur

Via www.basiliekveenendaal.nl

Troost

On tour

22 juli 2019 - Les Pas Opton Frankrijk

Worship @ Le Pas Opton, Frankrijk

30 juli 2019 - La Draille, Frankrijk

Gerald & Nelinda @ La Draille

21 september 2019 - Israel

Israëlreis – Reis van Belofte