Wie is Gerald Troost


“Of ik nu een lied schrijf, een coachinggesprek voer of een reis maak, mijn missie is altijd dezelfde: mijn achternaam eer aan doen”.

In het jaar 2000 kwam zijn eerste cd op de markt ‘Met andere ogen’. De cd bevatte nummers als ‘Toevallig niet’, ‘Steeds dichterbij jou’ en ‘Thuis’ en was een schot in de roos. Na het succes van ‘Met andere ogen’ bleek Gerald geen ééndagsvlieg en volgden er verschillende cd’s en boeken. Eén van zijn laatste uitgaves is ‘Tussen hemel en aarde’, met songs over de zichtbare en onzichtbare wereld.

Naast artiest is Gerald actief als DISC-trainer en betrokken bij verschillende hulporganisaties, zoals Compassion en Kerk in actie en geeft hij door heel het land en in verschillende settings spreekbeurten. Dagelijks ontvangt Gerald ontroerende mailtjes van mensen die geraakt zijn door een optreden, een cd of spreekbeurt.

Uit Veenendaal

Gerald (6 maart 1978) is geboren in het Overijsselse Hasselt, maar verhuisde op 1-jarige leeftijd naar Veenendaal. Toen Gerald 4 jaar oud was kreeg hij van zijn vader voor het eerst muziekles en tegen de tijd dat hij 7 jaar was, speelde hij klassieke pianomuziek. Op zijn 14e richtte de jonge zanger zijn eerste bandje op en schreef hij zijn eerste liedjes.

Als vijftienjarige werd hij verliefd op Nelinda Koudijs. Al bij één van de eerste dates beloofde Gerald met haar te trouwen, waarmee ze eerst nogal werd overrompeld, maar wat later wel werkelijkheid werd. Nelinda zingt mee in de band, is co-writer van een aantal songs en helpt bij administratie en organisatie. Samen hebben ze drie kinderen.

Troost zijn activiteiten

GERALD TROOST – ‘pure gospelmuziek van Nederlandse bodem’

Wekelijks verzorgt Gerald Troost optredens met een voltallige begeleidingsband of in een kleinere setting. De professionele crew van ‘Troost On Tour’ verzorgt licht en geluid, nazorg en grafische vormgeving. Gerald Troost heeft optredens gegeven op de EO-jongerendag, Flevo Festival, Yorin, Radio 2, Radio 3, op festivals en bij regionale omroepen. Verder verzorgt Gerald ook regelmatig passende optredens op scholen, koorjubilea, bruiloften en kerkdiensten.

TROOST TRAININGEN – ‘muzikale inspiratie voor een nieuwe generatie’

Met zijn ervaring in de muziek als zanger, pianist en ideeëngenerator helpt Gerald je graag op weg. Gerald is al jaren een enthousiaste pianodocent gebleken, die graag samen met jou het muzikale avontuur aangaat. Wil je verder ‘in de muziek’, dan helpt Gerald je graag die carrière richting te geven, met als missie via muziek te inspireren. Als geautoriseerd DISC-trainer speelt hij ook graag een rol in groeps- en persoonlijke processen.

HUIZE TROOST – ‘een plek om thuis te komen’

Steeds vaker en steeds overtuigder zetten Gerald en Nelinda Troost hun huis open voor wie binnen wil komen: “Wij geloven dat het prachtig is om vanaf een podium te getuigen en te inspireren, maar dat we daarnaast gastvrij mogen zijn in ons eigen huis. Om jongeren te ontvangen die in nood zijn, spirituele zoekers te laten vinden en groepen mensen te helpen om de dynamiek van een leven met God helemaal te ontdekken.”

Enkele feiten

Gerald geeft ook pianoles en DISC trainingen

Op 4 jarige leeftijd kreeg Gerald zijn eerste muzieklessen

Nelinda en Gerald zijn ambassadeurs van Compassion

Gerald spreekt in allerlei kerken

Het eerste liedje van Gerald heet Steeds dichterbij jou

Troost

On tour